Interview: “Jeg taler med musklerne”

Interview lavet af Maja Skau-Olsen, leder af Det Danske uddannelsescenter for Rosenmetoden:

 

Tillykke til Lars Henrik Olsen fra København!

Lars har netop afsluttet sit praktikårsforløb med Peter Toft Nielsen og Kirsten Falch som vejledere den 13. januar. Her kan du høre om hans oplevelser med Rosenmetoden:

Hvad fik dig til at starte på uddannelsen til Rosenterapeut?
Allerede da jeg for 22 år siden læste noget om Rosenmetoden for første gang, kunne jeg mærke, at det var noget, jeg havde lyst til at gå videre med. Alligevel tog jeg først en anden alternativ uddannelse som komplementær terapeut, og jeg har været glad for at arbejde med massage, healing og zoneterapi i min klinik. Jeg fortsatte imidlertid med at gå til foredrag og holde mig orienteret om Rosenmetoden, og i 2013 deltog jeg på et grundkursus. På det tidspunkt havde jeg haft et hold i ryggen i et halvt år. Da jeg havde arbejdet som tjener i 10 år, tænkte jeg, at min ryg nok bare var blevet slidt, og det var noget, jeg måtte leve med. På kurset fik jeg en demonstrations behandling af læreren. Han gjorde næsten ingenting, men alligevel føltes det om aftenen som om, jeg havde trænet ryggen helt vildt. Den næste dag opdagede jeg, at jeg kunne bukke mig ned på en måde, jeg ikke havde kunnet længe. Da var jeg ikke længere i tvivl. Hvis så lidt kunne gøre så stor en forskel, så var det den her uddannelse, jeg skulle have.

Hvad fascinerer dig ved Rosenmetoden?
Jeg oplever, at det er en anden måde at arbejde med muskelspændingerne på end massage. Det føles som om, jeg snakker med musklerne på et andet plan, nærmest som en ”hestehvisker”. Nogen snakker med dyr; jeg snakker med muskler. Jeg mærker ikke altid følelsen, som klienten har. Men det er som om, mine hænder kan mærke præcis, hvad der skal til for at få musklen til at give slip.
Rosenmetoden har også påvirket mine almindelige massagebehandlinger. Jeg er blevet mere blid. Der er ingen grund til, at det skal være så hårdt og gøre ondt, når mindre kan gøre det. Jeg foretrækker at bruge guleroden fremfor pisken. Jeg ser også Rosenmetoden som en mulighed for at kunne fortsætte med at arbejde, når jeg bliver ældre, og hænderne ikke længere kan holde til de fysiske krav, som almindelig massage og zoneterapi stiller.
Uddannelsen er i øvrigt også en god måde at få sat gang i den personlige selvudvikling.

Hvad har du selv personligt fået ud af uddannelsen?
Når jeg kigger bakspejlet, kan jeg se, hvordan min krop har forandret og udviklet sig. Jeg har fået meget mere plads indeni. Jeg har det anderledes, føler mig mere fri og er blevet mere mig selv. Som en del af praktikåret skal man have 11 Rosenbehandlinger hos den samme Rosenterapeut. I en af disse sessioner havde jeg en meget stærk oplevelse, som jeg gerne vil dele: Under behandlingen arbejdede Rosenterapeuten med nogle spændinger omkring mit brystben, og jeg fik en indre oplevelse af at brystbenet ligesom blev helt tyndt og sprødt, og noget lys fik lov at skinne ud indefra. Vi havde været inde på, hvordan min afdøde mors dårlige selvværd havde forplantet sig videre til mig. I minutterne efter behandling var slut, var det som om min mor var til stede i rummet, og hun tog alt det med sig tilbage, som hun var kommet til at påføre mig. Jeg blev utroligt berørt og taknemmelig.
Efter denne oplevelse løsnede min brystkasse sig så meget, at jeg selv kunne se forandringen i spejlet. Fornemmelsen i kroppen var så intens, at jeg faktisk blev bange for, at der var noget helt galt med mig. Men et lægecheck kunne heldigvis udelukke, at der var noget galt. Andre har også kommet med bemærkninger om, at jeg ser forandret ud. Jeg har arbejdet med selvudvikling i mange år, og er kommet langt med meditation og lignende. Men det også at få kroppen med giver en ekstra dimension.

Hvordan oplever du, at Rosenmetoden kan hjælpe dine klienter?
Rosenmetoden kan bruges på rigtig mange måder.
Når folk f.eks. kommer med en fysisk skavank, kan Rosenmetoden hjælpe dem med at få fat i årsagerne, der ligger bagved. Det kan være noget følelsesmæssigt, mentalt eller stress-relateret, som klienten så kan arbejde videre med, så spændingerne ikke bare kommer igen i morgen.
Folk kan også komme med forskellige problemer, de går og tumler med. I Rosenmetoden tager vi fat i den fysiske krop og kigger på problemerne fra den side. Man kunne også gå til en psykolog og mentalt bearbejde tingene. Men jeg oplever tit, at hjernen kan være rigtig god til at bortforklare, mens kroppen siger sandheden, for den kan ikke lyve. Tit og ofte kommer der overraskende ting frem, når man går igennem kroppen.
Hvis folk kommer med stress, kan Rosenmetoden hjælpe dem med at få skabt ro i systemet. Kroppen er i nuet, mens tankerne er i fortiden eller fremtiden. Rosenmetoden kan hjælpe folk med at komme tilbage til kroppen i stedet for at flyve rundt i tankerne. Derved kan man finde en vej tilbage til sig selv igen og få redskaber til at komme videre.
Endelig kan folk også komme med et ønske om at få sat gang i personlig udvikling. Måske er de gået lidt i stå og har brug for hjælp til at komme videre. Her giver arbejdet med kroppen en mulighed for at åbne op for livet og mulighederne. Jeg bruger for det meste billedsprog i mit arbejde, da det er et sprog kroppen bedre forstår. Folk kan f.eks. let forestille sig, hvordan det ville følelse i kroppen at være Pippi eller Pinocchio.
Jeg ser mig selv som håndværker.

Får du også lyst til at uddanne dig som Rosenterapeut? Check uddannelsen på skolens hjemmeside: www.rosenmetoden.dk

Kærlig hilsen
Maja Skau-Olsen
Det Danske uddannelsescenter for Rosenmetoden

Spread the word. Share this post!

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *